Életút tanácsadás

Boldogulás a nehézségek ellenére
lelki krízishelyzetek kezelése
 válás,
 stressz,
 önbizalomhiány,
 tanulási nehézségek,
 párkapcsolati gondok,
 munkahelyi problémák,
 gyermeknevelési gondok,
 szülés utáni lelki problémák,
 nyugdíjas kori önmegvalósítás, 

Felgyorsult világunkban a bennünket érő hatások megnövekedtek, ami megkívánja a döntési-elhatározási folyamataink felgyorsítását is. Fontos kitűzni céljainkat, hiszen a mondás, hogy „a helyes cél meghatározása már fél siker”, teljesen igaz. Döntéseink meghozatalában – az egymás sorsát „segítőtámogató” emberi közösségek fellazulása miatt – magunkra maradtunk.

Földi életünk során életcéljaink teljesítése felé törekszünk. Nagy céljaink eléréséhez a mindennapi kisebb-nagyobb feladataink helyes megoldásán keresztül vezet az út, ahol a coach folyamatok iránymutatók tudnak lenni.

Életünk feltételei, körülményei, sőt maga a szervezetünk is állandó változásban van.

A különböző élethelyzetekben, családi, munkahelyi viszonylatokban elénk táruló információ dömping, a manipulatív, szándékos megtévesztések felismerése és a különböző események helyes értelmezése, megoldása fontos.

Életünk a múlt és a jövő két pontja között zajlik. Csak itt, a jelenben formálható. Az élet két ellentétes irányultsága – a pesszimista, a sikerben nem bízó és az optimista, a sikerorientált magatartási forma – között itt választhatunk. Választásunk szerint formáljuk tudatosan, vagy hagyjuk formálódni tudattalanul a jövőt.

Ebben a döntésben jelentős segítséget nyújt a coaching eszköztárában fontos szerepet játszó képzelet, hiszen mindennapjaink történéseit nagyban befolyásolja képzeletünk önmegvalósító, teremtő ereje. Segítségével erősödik pozitív életérzésünk, jelen és főképp jövő orientált szemléletünk.

A coaching folyamat rávilágít arra, hogy a jövő alakítható, hogy állandónak vélt problémáinkra lehet másként tekinteni, hiszen helyes döntéseink sorozatával gyors lehetőségek kínálkoznak gyenge pontjaink megerősítésére, hiányzó „tégláink” pótlására.  A coaching folyamatok során a „bizonytalansági vakság”-ból (azaz a „mindig ilyen lesz már minden, nincs változás és nincs megoldás” gondolatiságából) kivezető út tárul elénk, jövőnk alakításának lehetősége.