Fényterápia

 FÉNYTERÁPIA

A fényterápia serkenti és megváltoztatja a testben zajló regeneráló és helyreállító folyamatokat, valamint a test védelmi rendszerében zajló folyamatokat is.

bioptron lámpa sopron

 

A fény és a színek alkalmazása a gyógyászatban

A nap szabályozza az emberek életét az évszakok körforgásán és a nappalok, éjszakák változásán keresztül. Az ősember nagyban részesült a nap gyógyító sugaraiból, mert ébrenléte óráinak többségét a szabadban töltötte vadászattal és munkával. Napnyugta után visszatért a barlangjába, hogy aludjon hajnalig. Sajnálatos módon, modern életvitelünk a nap nagy részében a négy fal közé kényszerít bennünket valamint az ózonpajzs sérülése miatt nem tanácsos huzamosabb ideig a napon tartozódni (magas UV sugárzás), ezáltal megvonva tőlünk a természetes napfényt, mely egészségünkhöz nélkülözhetetlen.
Napjainkban az orvostudomány a fénykezelés több típusát is alkalmazza. Kék fényt használnak például a sárgaságban szenvedő koraszülött kisbabáknál. A kék fény eltávolítja a csecsemő testéből a bilirubint, amit a fejletlen máj még nem képes kezelni. A kék fény alkalmazása előtt a kisbabáknak vérátömlesztést adtak, ami sokszor végzetesnek bizonyult. Az ultraviola fényt, amellyel az 1990-es években kezdtek dolgozni, ma is használják bőrproblémák kezelésére, például akne vagy pikkelysömör esetén. Az ultraviola fény túladagolásának káros következményeire, például a bőrrákra rendszeresen felhívják a figyelmünket. Ez az aggodalom helyes, sőt még sokkal elővigyázatosabbnak kell lennünk manapság, amikor a Földet körülvevő ózonréteg károsodott.
Az évszakfüggő kedélybetegséget is teljes spektrumú fénnyel kezelik. Ez a rendellenesség, ami az ősz beálltával veszi kezdetét, és tavasszal eltűnik. Az váltja ki, hogy a nappali órákban a vérben található melatonin (a tobozmirigy termelte hormon) szintje nagyon magas. Ez letargiát, depressziót eredményez, és heves vágyat vált ki a szénhidrátok iránt. Amikor besötétedik, fokozódik ennek a kiválasztása, s ez erős álmossághoz vezet. Amikor beköszönt a hajnal, az új nap fényei arra ösztönzik a tobozmirigyet, hogy csökkentse melatonin-termelést. A téli hónapokban, amikor minimális a világos órák száma, e hormonból túlzott mennyiség kerülhet a véráramba. E betegség kezelésére a polarizált fényű lámpa használata bizonyult a leghatásosabbnak. Ez a terápia azt biztosítja, amit egy normális napsütötte nyári nap – a tobozmirigy hormontermelésének csökkentését.
Egyre inkább tudatosul az emberekben, hogy a kémiai gyógyszerek mellékhatási, valamint az operációk erőteljes beavatkozásai milyen hatással vannak fizikai és finomabb testeinkre, egyre többen vannak, akik biztosabb módot keresnek arra, hogy megszabaduljanak betegségeiktől.
Sok ősi látó megjósolta, hogy amint belépünk a következő évezredbe, a Föld és összes lakójának vibrációs frekvenciája továbblép a tudatosság egy magasabb szintjére. Ha ez igaz, – és én hiszem, hogy igaz – vajon nem kívánatos-e a gyógyászatnak egy sokkal kifinomultabb válfaja? Ha ezt elfogadjuk, akkor a hagyományos gyógyászat, ahogyan ma ismerjük, túl kezdetlegesnek bizonyul. Ha fénylények vagyunk – ami úgy tűnik, bebizonyosodott az aura-fényképezés és aura-ábrázolás – és közelebb lépünk valódi spirituális eredetünkhöz, akkor a betegségeknek fénnyel, valamint a fényt alkotó színekkel való kezelése nagyon is megfelelőnek tűnik. Nem véletlenül mondja az ősi szállóige arra, aki beteg, hogy: rossz színben van. A legutóbbi kutatásokat ismerve, – amit olyan emberek vezettek, mint Samoilova, Brown és Fenyő – meggyőződésem, hogy a fény általános csodaszerré lesz a hagyományos és a komplemeter gyógyászatban egyaránt. Több professzor, tudós és orvos kijelentette, hogy a fény és a színek nagyon fontos szerephez jutnak a huszonegyedik században, valamint, hogy a jövő gyógyszere a fény és a színek alkalmazása lesz.

Milyen konkrét problémák esetén segít a polarizált fényterápia?

A BIOPTRON lámpa elismert orvostechnikai eszköz! A bioptron fény minimális hőhatást keltve hatol be a bőr felületén, nem károsítja a bőrt és nincsenek ismert mellékhatásai – mivel a fényből kiszűri a káros sugarakat! Első kezelés során a test adott területét 10 percig világítjuk meg a bioptron lámpával.

Betegség gyógyítása területén:
– ízületi gyulladásra (2×6 perc, 5 napon át)
– rándulásból, ficamból eredő duzzanat (2×6 perc, 7 napon át)
– hegek (6 perc, 30 napon át)
– sebek – baleset, operációk (2×6 perc a seb gyógyuását követő 2-3 napig)
– lábszárfekély
– aranyér (2×6 perc, 5 napon át)
– megfázás (2×6 perc, 5 napon át)
– orrmelléküreg gyulladás (2×6 perc, 7-14 napon át)
– szénanátha (2×6 perc, naponta a pollen terjedése idején)
– szemgyulladás, -vörösödés (2×4-6 perc, 5 napon át)

Bőrproblémák esetén:
– Akne (testakne) (2×6 perc 7 nap terápia 3 nap szünet)
– Allergiák (2×6-7 perc)
– Bőrpír (2×6 perc 5 napon át)
– Égés (2×6 perc 10 napon át)
– Viszketés (ekcéma) (2×6 perc 5 napon át)
– Fertőzés (2×6 perc 4-7 napon át)
– Herpesz (2×6 perc 5 napon át)
– Köröm- és bőrgomba (2×6 perc 5 napon át)
– Láz-hólyagocskák (2×4 perc 5 napon át)
– Napégés (2×4-6 perc 10 napon át)
– Szemölcsök (2×6 perc 5 napon át)
– Tályog, bőr- és fogtályog (2×6 perc 10 napon át)
– Övsömör (2×4 perc 30 napon át)

Fájdalmak csökkentésére
Kozmetikai problémák kezelésére:
pl.: Durva, pórusos bőr, Hajproblémák, Ráncok, szarkalábak

Első kezelés során a test adott területét 10 percig világítjuk meg a bioptron lámpával.

Fő hatásai:

  1. Harmonizálja a sejtanyagcsere folyamatokat
  2. Felerősíti az immunrendszert
  3. Ösztönzi a regeneráló és helyreállító folyamatokat a teljes szervezetben (nem csak a kezelés területén!)
  4. Elősegíti a sebgyógyulást
  5. Kiválóan alkalmazható kozmetikai és bőrproblémák esetén (ráncok, szarkalábak, kis hegek, akne, herpesz). Többszörösére növeli a kozmetikumok hatását.
  6. Egyéb egészségi problémák esetén kedvezően hat: pl.: alvászavarok, depresszió, szemgyulladás, rekedtség, köhögés, fülcsengés, bőrproblémák, tanulási nehézségek, menstruációs panaszok

A BIOPTRON fény SEJTSZINTEN HAT! Biológiai hatása a bőrre alkalmazva serkenti a fényérzékeny intra-celluláris szerkezeteket és biomolekulákat. Ez sejten belüli láncreakciókat és úgynevezett másodlagos válaszokat idéz elő, melyek nem csak a kezelt területre korlátozódnak, hanem kihatnak az egész szervezetre.

Post Your Comment Here